Modern sculpture art  
  Aρχική
  Επικοινωνία !
 
 
 
 
 
 
 
 
Έμμυ Βαρουξάκη 



Η οικογένεια Λαμπίδη έχει τις ρίζες της στους Εμμανουήλ και Ευμορφία Λάμπους οι οποίοι είχαν 7 παιδιά) Σωτήρης, Δημητρός, Θόδωρος, Αθηνά, Παναγιώτα και Ευτύχιος). Από αυτά, τα τρία πρώτα μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1922 ενώ Ο Ευτύχιος εγκαταστάθηκε στο Παρίσι προκειμένου να σπουδάσει ιατρική, το 1930.
Η Ευμορφία (Έμμυ) Βαρουξάκη και ο Μανόλης Λαμπίδης είναι παιδιά του Ευτύχιου Λαμπίδη και της Ελένης Βερνίκου.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιστορία και Αρχαιολογία. Πήρε το πτυχίο της από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε εκπομπές μορφωτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου για την ελληνική ραδιοφωνία, για χρήση μέσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Από το 1969 ως το 1974 έζησε στην Κολωνία της Δυτικής Γερμανίας, όπου μεταστράφηκε στη σπουδή της σύγχρονης τέχνης και παρακολούθησε συστηματικά τα μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα όπως την KUNSTMESSE, τα DOCUMENTA, καθώς και την FIAC στο Παρίσι, τις διεθνείς εκθέσεις στο Άμστερνταμ, στο Βερολίνο.
Το 1973 οργανώνει τις πρώτες εκθέσεις ελλήνων ζωγράφων στην Κολωνία. Του Παύλου Μοοχίδη και του Σωτήρη Σόρογκα στις γκαλερί GLAUB Ι, II.
Από το 1974 - 1979 ζει στη Ρώμη σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Ρώμης ιστορία της Τέχνης κοντά στον Carlo Argan. Γνωρίζει τον Τζιόρτζο ντε Κίρικο. Μεταφράζει την αυτοβιογραφία του στα Ελληνικά (Έκδοση Ύψιλον) και γράφει άρθρα γύρω από την τέχνη του.
1979- 83. Ζει στην Αθήνα, Διευθύνει την έκδοση της ιστορικής σειράς STORIA E CIVILTA DEI GRECI, στον εκδοτικό οίκο Εστία. Μεταφράζει το βιβλίο του Κων/νου Γιαννακοπούλου, «Βυζάντιο και Δύση» από τα αγγλικά.
1983-1984. Ζει στο Λουξεμβούργο.
1986. Εγκαθίσταται για επτά έτη στις Βρυξέλλες. Παρακολουθεί μαθήματα ιστορίας της Σύγχρονης τέχνης στο ULB (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών), με τον καθηγητή Roberts Jones. Αρχίζει να αρθρογραφεί γύρω από θέματα σύγχρονης τέχνης στα περιοδικά ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ και ΤΕΤΑΡΤΟ.

Οργανώνει σειρά εκθέσεων ελλήνων ζωγράφων, και γράφει τα κείμενα των καταλόγων τους.
1987. Άγγελος Ραζής στην γκαλερί ALBERT Ι.
Τον ίδιο χρόνο έκθεση του Στεφάνου Δασκαλάκη στο Καζίνο του
ΚΝΟΚΚΕ LE ZOUT.
1987. Έκθεση του Χρίστου Καρά στην ΒΡ ΟΑΙΧΕΚΥ των Βρυξελλών και συγχρόνως στην ομόλογη γκαλερί της Αμβέρσας.
1987. Έκθεση του ζωγράφου Συνεσίου στην γκαλερί ARCADE
MAUVE στις Βρυξέλες.
Έκθεση του Κώστα Βαρώτσου, στην γκαλερί RUBEN FORΝΙ των Βρυξελλών.
1988. Έκθεση της Ρηνιώς Μουρέλου στην γκαλερί Χ-ΡLUS των
Βρυξελλών.
1987-1989, διευθύνει την Γκαλερί ΒΕΑULEZARD στο Παρίσι (RUΕ ΡΕCQΑΥ) στο Μαρέ την οποία μετονομάζει ΑΤΗΕΝΑ ΕUΜ. Κάνει πολλές εκθέσεις Ευρωπαίων καλλιτεχνών. Αρχίζει με έκθεση του Τσόκλη και συνεχίζει με τους VILLEGLΕ, ΜΑRΤΙΝΕΖ, ΒΟΝΑΝΟΤΤΕ, VIOLLET, ΒΟΡΔΩΝΗ, DUMAS, DE ROSA, SΕΝΕΖ, ΒΟURLIER κ.λ.π.
1989. Μεταφέρει καλλιτέχνες της γκαλερί σε έκθεση στις Βρυξέλλες με
θέμα «Ευρώπη 1980».
1990. Επιστρέφει στην Ελλάδα. Τον ίδιο χρόνο κάνει και πάλι έκθεση του Δημήτρη Μυταρά στην ΑLBERT Ι στις Βρυξέλλες.
1991. Έκθεση Ρένας Παπασπύρου στην GALERΙΕ Χ PLUS Βρυξέλλες.
1992. Έκθεση νέων Ευρωπαίων καλλιτεχνών στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας Ι) με θέμα DE EURΟΡΑ, έκθεση των καλλιτεχνών του διάσημου ιταλού κριτικού Αchille Bonito Oliva σε συνεργασία και με επαύξηση του γκρουπ με τρεις έλληνες καλλιτέχνες της δίκης της επιλογής, τους Λάππα, Αϊδινη, Βαρώτσο.
1993. Οργανώνει το Α' Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στη Θάσο, με 19 γλύπτες διεθνείς που δουλεύουν πάνω από 100 τόνους μάρμαρο, και δωρίζουν με την προτροπή της τα έργα στο νησί.
1994. Οργανώνει στην Ύδρα την τριπλή έκθεση «Ύδρας Περιήγηση» με επτά νέους καλλιτέχνες. Χανδρή, Γεωργίου, Βορδώνη, Καπελιάρη, Κονταρίνη, Μαύρο, Τσακιρίδη. 
1995. Ετοιμάζει την έκθεση στο μουσείο της Ρώμης PALAZZO DELLE ESPOSIZIONI με έξη Έλληνες καλλιτέχνες τους οποίους προορίζει να εκτεθούν μετά στη Μαδρίτη και στο Τελ Αβίβ. Τίτλος της Έκθεσης: Οι Αγγελιοφόροι των Θεών.
1997. Πραγματοποιείται η έκθεση "Messaggeri degli Dei" στο Palazzo delle Esposizioni, με έκδοση τρίγλωσσου καταλόγου και κείμενα του Α. Βοruto Oliva, της Μaria Grazia Tolomeo, του Ludovico Pratesi και δικό 
της εισαγωγικό. 
1998. Μετά από διετή προετοιμασία, πραγματοποιεί ανταλλαγή Ελλήνων και Ισραηλινών καλλιτεχνών μεταξύ Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου του Τελ-Αβιβ, όπου ο άνδρας της είναι πρέσβης για 4,5 χρόνια- 3 γενιές ελλήνων και Ισραηλινών καλλιτεχνών εκτίθενται στα δύο μουσεία και εκδίδονται 2 κατάλογοι, με άρθρα της.
1998. Εκθέτει στην Ελληνική Πρεσβεία τον μεγάλο ισραηλινό ζωγράφο και γλύπτη Menashe Kadishman.
- Κάνει έκθεση της Εριέτας Βορδώνη στην γκαλερί ΜΑΝΝΥ Η, στο παλιό Τελ-Αβίβ.
2000. Με τη μετάθεση στην Πρεσβεία της Χάγης, ολοσχερώς κατεστραμμένη από τους Κούρδους ασχολείται με την αναπαλαίωση του ιστορικού κτιρίου (δωρεά στον Ελευθέριο Βενιζέλο) την διακοσμεί απ' αρχής με το σύζυγο της και αγοράζει για το χώρο έργα ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών.

- Ετοιμάζει το 3° Συμπόσιο γλυπτικής της Θάσου, στην παραλία Καληράχης, με Ολλανδούς Βέλγους και Έλληνες γλύπτες.
Ταυτόχρονα οργανώνει συναυλίες ελλήνων μουσικών: Το 2000: Μεσογειακή βραδιά, στο  Βασιλικό θέατρο της Χάγης με την Σαβίνα Γιαννάτσoυ και σε συνεργασία με τη Γαλλική,  Πορτογαλική και Μαροκινή Πρεσβεία, συγκροτήματα Κορσικιανών, Fados και andaluz Μαρόκου.
- 2003. Ετοιμάζει το Γ' Συμπόσιο γλυπτικής Θάσου με Γάλλους, Βέλγους, Ιάπωνες, 1 αυστριακή και 5 έλληνες. Αρχίζει να σκέπτεται την ίδρυση θερινής ακαδημίας γλυπτικής στη Θάσο, βλέποντας το έντονο ενδιαφέρον 
των επισκεπτών.
- Ετοιμάζει συναυλία αρχαίων ελληνικών τραγουδιών και νεώτερης μουσικής από την Μαρία Φαραντούρη στην Γλυπτοθήκη της Κοπεγχάγης και στο auditorium του Λούβρου.
- Συναυλία ρεμπέτικου με τη Μαριώ στο Παλάτι του βαρώνου Erlanger στο Sidi-bou Said της Τυνησίας.
- Υπό προετοιμασία, συναυλία της Κρίστης Στασινοπούλου στο θέατρο FLAGΕΥ των Βρυξελλών. Για τα μουσικά γεγονότα ετοιμάζει video για προβολή στις ευρωπαϊκές τηλεοράσεις με τίτλο "Music in Select art places". 
 
 

Copyright © 2003-2011 ART LOGOS. All rights reserved - Terms and Conditions